27 Ağustos 2013 Salı

[ROM][PORT] MIUI GB 2.4.20 (CM7 Tabanlı)



Merhaba, MIUI'ı daha önce de yayınlamıştım ama o rom bundan daha kötüydü. MIUI, iOS+Android arayüzlerinin bir birleşimidir ve iOS'dan, TouchWizz'den, stock Android'den özellikler içerir. MIUI için bir çok tema bulunmakta bu temaları Ayarlar>Kişisel sekmesi>Temalar yolundan veya ana ekrandan Tema Yöneticisi>Çevrimiçi Temalar sekmesinden görebilir ve indirebilirsiniz. Yerel Temalar sekmesinde Temayı Düzenle'ye basarak farklı temaları karıştırıp yedekleyerek kendi temanızı da oluşturabilirsiniz. Temalarla ilgili tek sorun ise çoğu temanın kilit ekranının bizim cihaz ile(LDPI) uyumlu olmamasıdır. Ancak bazıları uyumlu. Eğer uyumlu olmayan bir kilit ekranını uygularsanız telefonu açmak için geri+ses kısma tuşuna basıp kilidi açabilirsiniz. Romda sadece Bluetooth çalışmıyor. Onun dışında bir de MIUI Yedekleme uygulamasında çoğu şey yedeklenemiyor, kapanmaya zorla hatası veriyor. Romda birçok şey özelleştirilebiliyor. Bunlar; temalar, durum çubuğu(Togglelar, görünüm, tarih görünümü, taşıyıcı adı,.durum çubuğu rengi, saat rengi, taşıyıcı adı tengi) ve birkaç şey daha. Bir de Güç Ayarları'nda uygulamaların ne kadar CPU, RAM, veri kullanımını,.ne kadar süre kullanıldığını, ne kadar güç harcadığını(uah biriminde) görebiliyorsunuz. BRE(Beni Rahatsız Etme) uygulamasıyla sizi aramasını veya mesaj atmasını istemediğiniz numaraları bir karalisteye alıp engelleyebiliyorsunuz. Veya Ayarlar>Kişisel Sekmesi>Erişim Kısıtlamaları yolundan uygulamaları tamamen engelleyebiliyor veya sadece bazı erişimlerini engelleyebiliyorsunuz. Bir de Gizlilik Modu var. Bu modda yaptığınız aramalar, mesajlaşmalar ve birkaç şey daha kaydedilmiyor. Yani tarayıcıdaki Gizli Mod gibi geçmişi kaydetmiyor.  Romun çoğu Türkçe'dir. Artık romun kendisine geçelim.

NOT: Bu romu XDA'de de yayınladığım için ekran görüntüleri İngilizce'dir ama romun çoğu Türkçe'dir merak etmeyin. Ve ekran görüntülerini çok fazla olduğu için(yaklaşık 60 tane) arşivleyip Yandex Disk'e yükledim. link aşağıda

DOSYALAR ve KURULUM

Ekran Görüntüleri
MIUI
gapps-gb201108208signed
Gapps(En güncel)
Cyanus 1.9
Multi Formatter
CWM

1) Önce yukarıdaki dosyaların hepsini indirip SD karta atın ve telefonu kapatıp ses açma+home+güç düğmelerine basılı tutarak recovery moda alın(Recovery'de gezinmek için ses tuşlarını seçim yapmak için de home tuşunu kullanın)
2) install zip from sd>choose zip from sd ile multi formatter'ı seçin. Karşınıza yeni bir menü gelecek Next'e basıp Accept yazısını tikleyip Next'e badarak devam edin EXT4'ü seçin ve yine Next'e basın gelen uyarıda OK'e basıp devam edin bitince Next'e ardından Finish'e basın ve gelen uyarıda OK'e basın.
3) choose zip'den MIUI'ı seçin. Bitince geri gelip mounts and storage'e girip mount/system ve mount/data'ya basıp geri gelin.
4) install zip>choose zip'den Cyanus 1.9'u seçin m. Bitince geri gelip mounts and storage'e girip mount/system ve mount/data'ya basıp geri gelin.
5) gapps-gb-20110820-signed
zip'i flashlayın. Bitince reboot system now ile telefonu yeniden başlatın. Telefon açılınca Kurulum Sihirbazı'nı geçin ayar yapacaksanız yapın sonra eğer inteenetiniz varsa Market'e basıp Google hesabını ekleyin. Ekledikten sonra recovery'e yeniden girin.
6) mounts and storage'e girip mount/system ve mount/data'ya basıp geri gelin. install zip>choose zip'den Gapps'ı seçin bitince reboot system now ile telefonu yeniden başlatın.

NOT: Eğer Play Store'dan uygulama yüklemeye çalışınca hata alıyorsanız buradan 1mobile Market'i indirip kurun. Alternatif olarak kullanabilirsiniz. Bu markette yaklaşık 300.000 uygulama vardır. Play Store'da da yaklaşık 700.000-800.000 arası ama bunların yarısından fazlası çöp uygulama yani 1mobile'ın pek bir farkı yok Play Store'dan. Ancak uygulama veya oyun uyumlu olsa da olmasa da yükleyebiliyorsunuz ama çalışmayabiliyor uyumlu değilse. Bu yüzden Play Stire'dan uyumlu olup olmadığıni kontrol ederseniz daha iyi olur.

19 yorum :

  1. sunlari portlasana :)
    [ROM][PORT][CM7.2] New
    Experience Jelly Bean Special
    Edition for SGY

    [ROM][PORT][CM7.2]
    Renicarnation for Galaxy Y [15.8.13]

    ROM ][PORT] [GPL] [CM 7 .2 ]Jelly
    Bread v 4. 5 w / New Percy_G 2 RC
    [ v5 . 0 Coming Soon !]


    [ROM][PORT][GPL][CM7.2] Jelly
    Wiz for Samsung Galaxy Y

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. new experience'ı portlıycaktım zaten. ordaki romların hepsi jelly bean görünümlü içlerinden baeğendiğinizi söyleyin onu portlıyım. bir de ondan önce cyanmobile'ı portlıycam önce. galaxy y için percy_g2 yaptı denedim ama nerdeyse hiçbir uygulama çalışmıyor durum çubuğu falan da dahil. o rom daha dün çıktı ve percy_g2 birkaç gün içerisinde stabil bir sürümünü çıkarır. o rom bu saydıklarınızdan çok daha fazla özelliğe sahip. android 4.x sürümlerinden bazı özellikleri falan da var. mesela en son uygulamalar menüsü, navigasyon tuşları, kilit ekranı widgetları ve birkaç şey daha. bir de birçok şeyin rengini, şeklini falan ayarlayabiliyorsunuz. gerçekten çok güzel bir rom. birkaç güne stabili.çıkmazsa saydığınız romlardan birini portlarım.

      Sil
    2. tamam ben jb tarzı birsey istemistim cm10 yok malum :9

      Sil
  2. cyanmobile hepsinden daha çok jb ise en önce o olsun :) bende burda ace 2 yi kiese tanıtmakla ugrasıyorum :( yok olmuyo odinle atcamda rom 532mb :)

    YanıtlaSil
  3. admin bunu yükledim bluetooth açılmıyor daha önceden açılıyordu eksik bişe yapmadım neden acaba

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir rom Eyvallah.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu rom da bluetooth bozuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hocam. cm7 ve cm7 tabanlı romların hepsinde bluetooth bozuk. bu sorun kernelden kaynaklı. yakında bluetoothu çalışan bir kernel gelecek ama ne zaman belli değil. zaten bluetoot çok önemli değil bence.

      Sil
  7. ben bu mulrtiformatteri kaldırmak isityom nasıl olacak kardesim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yani? multi formatter zaten kurulmuyor. sadece sistemi ext4'e formatlar.

      Sil
  8. Döndüm dolaştım yine aynı roma geldim bence en iyisi bu hocam :)

    YanıtlaSil
  9. Hocam kişilere .vcf yedeği yüklenmiyor rehber gitti process.acore zorla kapatıldı tarzı bi hata veriyor yardım eder misiniz rehber gitti

    YanıtlaSil
  10. Bir de ekran döndürmede hata mı var rom mu dönmüyo hiç

    YanıtlaSil
  11. hocam tasınabilir wifide hata var baslatılıyorda kalıyo

    YanıtlaSil
  12. Lütfen yardim edin.Dosyalarimi bulamiyorum hafizayi dolu olarak gosteriyo ama dosyalarimdan baktigimda hic bir dosya yi dolu göstermiyo hepsi bos yardim edin

    YanıtlaSil
  13. hocam cant mount hatası veriyor

    YanıtlaSil