22 Ağustos 2013 Perşembe

[ROM] CyanogenMod7 [Android 2.3.7] [Güncellendi]

Merhaba, uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. Tatilim biraz uzun sürdü geleli 1 hafta kadar oldu ve yeni bir telefon almaktan vazgeçtim, seneye almayı düşünüyorum. Ve çok güzel haberlerim var! XDA'deki bieltv.3 adlı bir üye Alcatel'in AOSP için kullandığı liblerle Galaxy Y için bir CM7 geliştirmiş ve ben de bunu hemen bizim cihaza portladım. Romda sadece Bluetooth çalışmamaktadır. Onun dışında WiFi, Kamera(Önizleme ve video kaydetme dahil.), video oynatma, medya tarayıcı ve diğer şeyler gayet iyi çalışmaktadır. Hatta bence stock romdan bile daha iyi performans anlamında. Subway Surfers gibi stock romda kasan oyunlar çok daha az kasmayla oynanabiliyor. Ve ilerde Bluetooth da düzelcek gibi. Bu romu geliştiren bieltv.3 bir bcm21553(Bizim cihazın, s5830i'nin ve Galaxy Y'nin chipseti) ortak kerneli üzerinde çalıştığını, böylece Bluetooth'un da düzeleceğini söyledi. İsterseniz artık roma geçelim

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ





































DOSYALAR ve KURULUM


1) Öncelikle yukarıdaki dosyaların hepsini indirip SD karta atın ve telefonu recoveru moda alın (Recovery moda girmek için ses açma+home+güç tuşlarına basılı tutun. recoveryde gezinmek için ses tuşlarını kullanın seçmek için home tuşuna basın.) Recovery'e girdikten sonra apply update from sd cardı seçin ve sonra CWM'i seçin.
2) CWM'de mounts and storage'i seçin ve önce mount/system sonra da mount/data'yı seçin, ikisi de unmount olmalı.
3) Geri gelin ve install zip from sd>choose zipfrom sd'den multi formatter'ı seçip next'e basın gelen metinin altındali kutuyu işaretleyip next'lere basarak devam edin. EXT4 veya RFS'i seçmenizi isteyecek EXT4'ü seçip next'e basın. Bittikten sonra finish'e basarak çıkın.
4) Bittikten sonra geri gelip mounts and storage'i seçin ve önce mount/system sonra da mount/data'yı seçin, ikisi de unmount olmalı.
5) install zip from sd>choose zip from sd'den Cyanus 1.9'u seçin. Bittikten sonra geri gelip mounts and storage'i seçin ve önce mount/system sonra da mount/data'yı seçin, ikisi de unmount olmalı.
6) install zip from sd>choose zip from sd'den adı "gapps-gb-20110828-signed.zip" olan gapps'ı seçip bittikten sonra reboot system now ile telefonu yeniden başlatın. Eğer önce bu gapps'ı flashlamazsanız Play Store'dan uygulama indirilmiyor veya güncellenmiyor.
7) Telefon açıldıktan sonra bir süre kullanın(Bu sırada ayarları falan yapın) Sonra da telefonu yeniden recovery'e alıp mount system yapın ve en güncel gapps'ı yükleyip bitince reboot sytem now ile cihazı yeniden başlatn. Bu kadar. Yakında MIUI ve birkaç CM7 tabanlı rom portlayıp siteye koyacağım.

68 yorum :

  1. hoşgeldi bende uzun zamandır seni bekliyodum siteni hep takip ediyorum romları da yükleyip deniyorum ama yeni romlar ne zamaan gelecek diye bekliyodum sonun da yeni romları yükleyebilecem şu romları nasıl yapıyosan bi sölede ben de yapıyım yeni yeni romlar bide ben burada bişeyi anlamadım http://galaxypopplusturkiye.blogspot.com/2013/01/kernel-cyanus-kernel-cm7-destekli.html Bu yuzden önce yeni bir romu yukleyin sonra da mounts and storage'e girip mount/system'e basın

    burada ne demek istiyon yeni rom yükleyipmi yapalım yoksa backup yaptığımızı mı yükleyeli yoksa odin le mi yükleyelim bide yeni stock rom gelmiş benindirip kurdum ama türkçe dil desteği yok sen türkçe yapabilip koyabilirmisin simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rom portlamayı daha önce anlatmıştım blogun sağ tarafındaki arama kutusuna rom portlama yazıp aratın.
      orda şunu demek istedim: eğer sistemi ext4'e formatlarsanız bu işlem tüm sistemi siler. yani yüklü olan romu ve kerneli siler. bu yüzden sistemi ext4'e formatlamadan önce mevcut romun backupını alın sonra sistemi ext4'e formatlayın. formatladıktan sonra da aldığınız backupı geri yükleyin. bittikten sonra da kerneli yükleyip telefonu yeniden başlatın. ama cyanus 1.9 daha iyi. stock roma da bakarım.

      Sil
  2. saolun hocamellerinniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  3. peki cyanus 1.9 u da aynı yöntemle yükleyebilirmiyim ve cyanus stock romda çalışırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yükleyebilirsiniz ve stock romda da çalışır.

      Sil
  4. merhaba hocam hoşgeldin
    cyanogenmod tabanlı değilde şu hyperion , remix gibi başka romların varsa paylaşırmısın onlar daha güzel buglarıda yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaşablirim ama güzel bir stock tabanlı rom yok maalesef. bu arada yeni bir cm7 gelebilir. bluetooth yine çalışmıyor ama bu cm7'den daha iyi çalışıyor. ve yakında bluetooth da düzelecej gibi.

      Sil
    2. Peki cyanogenmod8 yada daha yükseği cm9-10 gelirmi s5570i için

      Sil
    3. öncelikle cm8 hiç yapılmamıştır. çünkü android 3.0 sadece tabletlere çıkmıştır. ama yazıda söz ettiğim bcm21553 ortak kerneli yapılırsa ve bieltv.3 s5830i için cm9 yaparsa gelir. cm10 ve üstünün gelmesi ise imkansız çünkü android 4.1 ve üstü için linux sürümü 3.x olan bir kernel gerekmekte ve böyle bir kernel maalesef ki bcm21553 chipsetli cihazlar için imkansız.

      Sil
    4. teşekkürler android 5.0 key lime pie hakkında bilginiz varmı hocam

      Sil
    5. android 5.0'ın düşük donanımlarla daha iyi çalışacağını duymuştum ama onda da 4.1 ve üstündeki linux sürümü olayı olur herhalde. yıl sonunda çıkacağını duymuştum. bekleyip bakıcaz artık.

      Sil
  5. galaxy y için cyanogenmod 9 var onu portla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam biliyorum nerdeyse 1 yıldır var ama 1 yıldır nerdeyse hiç ilerleme yok. ekran bile doğru düzgün çalışmıyor denedim daha önce. ses yok, wifi yok, bluetooth yok, root erişimi sorunlu, ekranda trackpad var onunla kontrol ediliyor, kasıyor ve bir çok şey daha tek çalışan grafikler ve mobil ağ bi de sistem uygulamaları çalışıyor. yani kullanmanın hiçbir mantığı yok ama yazıda bu cm7'i yapan bieltv.3'nin bcm21553 ortak kerneli yapıp bir de s5830i için bugsız bir cm9 yapacağını söylemiştim. o cm9 yapıldığı zaman hemen portlarım merak etmeyin.

      Sil
  6. cya dosyasini 85mb olani oto kuruyor dimi birde bunu hyperion 8 mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet otomatik kuruyor. hyperion ile ilgili dediğinizi anlamadım.

      Sil
  7. bana video lazım 2kez stok rom atmak zorunda kldm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dosya sistemini ext4'e formatladınız mı?

      Sil
    2. tamam olduda kasıyor :) birde root un dan app silemedim hata veriyor bide görev yöneticisi yokmus bunda :)

      Sil
    3. bende kasmıyor hatta stockdan daha iyi olduğunu düşünüyorum belki de kullandığınız governordandır ayarlamak için ayarlar>cyanogenmod ayarları>performans>işlemci ayarları yolunu izleyip işlemci yöneticisini performance yapın. ikinci söylediğinizi biraz daha açar mısınız? hangi uygulamayı silerken hata alıyorsunuz? cm7 ve aosp romlarda görev yöneticisi yok. ama play store'dan bir görev yöneticisi indirebilirsiniz. ben clean master'ı kullanıyorum.

      Sil
    4. performancede batarya sorunu oluşturmazmı ? root uninstalden herhangi bir app silmiyor hata veriyor

      birde yeni cm ler sence çabuk gelirmi

      Sil
    5. evet ama diğer governorlarda stock romda da kasmalar oluyor. o kullandığınız root uninstall uygulamasıyla ilgili olabilir çünkü ben link2sd ile sistem uygulamalarını hata almadan siliyorum. yeni cm'ler derken cm7 tabanlı romları mı diyorsunuz? eğer öyleyse yakında miui 2.4.20 ve birkaç cm tabanlı rom daha yayınlıycam.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, cm7 ve aosp romlarda google uygulamaları yok. ama google uygulamaları için link var. ve yükleme talimatlarındaki gibi yükleyin yoksa play store'dan uygulama yükleyemezsiniz. lütfen yazıyı dikkatli okuyun.

      Sil
  9. admin yükledim play geldi ama indiremiyorum diyor bi hata yüzünden x uygulaması indirilemedi (492)

    YanıtlaSil
  10. bide menüsü senin ki gibi değil resimlerde ki gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam romu talimatlara göre yeniden flashlayın önce gapps-gb-20110828'i flashlamanız gerekiyor. bir de ben farklı bir tema kullanıyorum. tema seçiciden system temasını seçin

      Sil
  11. hocam romu otomatik yüklemiyor bide kendim yüklüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl otomatik yükliycek ki? diğer romlar gibi yüklüyor işte.

      Sil
  12. wifi hatası verdi şimdi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne diyor? ve sistemi ext4'e formatladınız mı?

      Sil
  13. hocam başta cwm girdim mount/system sonra da mount/data' yaptım snra ext4 formatladm ardından CyanogenMod7 yükledim ardından cyanus 9 ordan unmonut yaptm systemi ve datayı sonra gapps-gb-2011082 yükledim telefonu açtım dil sec falan ayarladm tel açıldı yine recorverye girdim gapps ı yükledim google playe üyeliğimi girdim yine indirmedi hata verdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gapps 201108208''i yükledikten sonra hesabımı eklemiş sonra recovery'e girip gapps'ı yüklemiştim ve uygulama indirebiliyorum. ama alternatif olarak 1mobile marketi kullanabilirsiniz. 1mobile.com'a girip indirebilirsiniz. ama orda uygulama uyumlu olsa da olmasa da yüklenebiliyor yani önce play store'dan uyumlu mu değil mi diye baksanız daha iyi olur.

      Sil
  14. the first bug that happened to me !!

    after 3 days of testing this room

    the sounds is disappeared from the phone ,, everything goes silent !!!!
    Mic , speaker , everything
    while receiving a call ,, i can't hear anything ,, and the caller too
    please advise :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. i didnt face those sound bugs. everything works fine for me. maybe u translated wrong. here is the instructions in english:
      go to cwm
      mount/system n /data
      install multi formatter then format to ext4
      wipe data cache dalvik cache
      mount/system n /data
      install cm7
      mount /system n /data
      install cyanus 1.9
      mount /system n /data
      install gapps-gb-20110828
      wipe data cache dalvik cache then reboot.
      if u still have those bugs then try to flash latest stock rom via odin.

      Sil
  15. eski 2,3,6 ya donmek icin napcam bu romu kurdum telefon samsung yazısında takılıp duruyo lutfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. odinden stock rom kurun. bu romu kurarken dosya sistemini ext4'e formatlayıp cyanus 1.9'u kurdunuz mu?

      Sil
  16. Hocam unmount yapıp ext4e formatlayınca e:cant open cache/recovery/last_log hatası veriyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o önbellekle ilgili önemsiz bir sorun. o bende de oluyor. ve hiçbir etkisi yok.

      Sil
  17. Devam mı ediyim işleme yani o hatayı verdikten sonra

    YanıtlaSil
  18. Data ve system mountlanmıyo o hatayı verdikten sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mountlanması lazım. bende mountlanıyor. o hatayı boşverin. her recovery'e girdiğinizde o hatayı verir. yeniden formatlayıp mountlayın.

      Sil
  19. Bende normalde olmuyo o hata her ext4e formatlamayı denediğimde oluyo bende mountlamıyo işte daha öncede o hata olduğunda mountlamamıştı farklı bir şey demiştiniz remix 2.5 için bunda olur mu bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırlamıyorum ne dediğimi ama onu bi deneyin işe yarar herhalde.

      Sil
  20. Hocam başka türlü olmuyor mu ext4e formatlama mniromun üstüne new experienceyi yüklerken olamamıştı stock rom mu ext4e formatlanmıyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. stock rom ext4'ü desteklemiyor olabilir. miniromu kurup öyle deneyin bir de.

      Sil
  21. hocam bence stock kernel izin vermediği için ext4e formatlamaya miniromda da cyanus 1.9 yüklüyken yapmıştım peki ben cm7den başka normal minirom gibi bi roma geçerken napmalıyım

    YanıtlaSil
  22. Gerisini talimatlara göre mi yüklüyüm

    YanıtlaSil
  23. Hocam ben bi de şimdi cyanus 1.9 yüklüyken ext4e formatlıcam bi daha yüklemem gerekir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet. çünkü ext4'e formatlayınca hem rom hem de kernel silinir.

      Sil
  24. Yani ext4e formatlamak kerneli siler mi

    YanıtlaSil
  25. Hocam bi de cyanus 1.9dan önce 1.6yı yüklemem gerekmez mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kernel silinir. eğer ext4 üzerine yükliycekseniz direk cyanus 1.9'u yükleyin. ama refs'e yükliycekseniz önce cyanus 1.6'yı yükleyin.

      Sil
  26. Hocam cynaus 1.9 yüklü miniromun üzerinden ext4 formatlayıp anlattığınız gibi yaptım samsung yazısında kaldı

    YanıtlaSil
  27. Hocam ben romu uzun ugraslar sonunda yuklemeyi basardim yardimlariniz icin tesekkur ederim.Bu romfa ram optimizer yok mu yuklenebilir mi yuklenirse nerden ikincisi de dev tools ve spare parts ne ise yariyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ram optimizer'ı google play'den indirebilirsiniz. ama o indireceğiniz new experience'taki gibi değil. spare parts geçiş animasyonu hızını, yazı büyüklüğünü ve birkaç şeyi daha ayarlamaya yarıyor. dev tools'ta birkaç bilgiyi götüntüleyebiliyorsunuz. yani gereksiz bir şey.

      Sil
  28. Hocam new experiencedeki ram optimizeri bulamaz miyim zip dosyasindan apksini bulsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alınıp yüklenebilir ama uygulamayı açamazsınız çünkü launcherda gözükmeyecek şekilde ayarkanmış. new experience'ın ayarlarından ulaşabilir ancak.

      Sil
  29. Hocam bu duzeltilemez mi hic bi sekilde ve bu cm7dekilerdeki screen shot sorununa cozum yok mu karanlik cikiyo yarisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltilebilir ama nasıl olcağını bilmiyorum. screenshoot için de çözüm yok maalesef. ama bende bazen çıkmıyor.

      Sil
  30. sistemi eft4e formatladıktan sonra mount system ve mount data error veriyor bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. stock romu yükleyip tekrar kurmayı deneyin.

      Sil
  31. hocam oyun indiremiyorum bir hata nedeniyle indirme yapılamadı diyor yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  32. Hocam lutfen yardim ben simdi bunu yuklicemde imei falan silinir diye korkuyorum internetten imei yedeklemeye baktim root explorerdan ana dizinden efs adli dosyaya girip bazi belgeler kopyalaniyordu ben root explorerdan girdim efs adli dodyaya ancak ici bostu yardim edin bide stock rom un uzerinde tema var bole yuklemeye calisirsam sorun olurmu? Hocam nolur iki soruyada cevap verin lutfen?

    YanıtlaSil