26 Ocak 2013 Cumartesi

[ROM] MIUI 2.4.20 [CM7 Tabanlı][Android 2.3.7]


Merhaba, MIUI'ı biliyorsunuzdur. MIUI, Android ve iPhone arayüzlerinin birleştirilmiş halidir. Bence çok güzel bir arayüze sahip. Rom CM7 üzerine kurulmuştur. Kurmadan önce Cyanus Kernel'i yüklemelisiniz.
CM7 tabanlı olduğu için CM7 ile aynı buglar vardır. Ama CM7'deki gibi grafik sorunu yoktur. Yani renkler birbirine karışmamaktadır. Ama ekran görüntüsü alırken renkler farklı çıkıyor ama renklerde sorun yoktur. Bir de çok fazla ekran görüntüsü alamadım, hata veriyor. CM7'deki buglara ek olarak bir de telefonu USB kablo ile bilgisayara takıp belleği bağlarsanız telefon kendini resetliyor.

22 Ocak 2013 Salı

[ROM] CyanogenMod 7 [Android 2.3.7]


Merhaba, sonunda cihazımıza uygun CM7 buldum! Yüklemek için öncelikle Cyanus Kernel'i yüklemelisiniz.
Rom Galaxy Y için yapılmıştır ama Cyanus Kernel'i yüklerseniz Galaxy Pop Plus'ta da çalışır. Sadece Bluetooth sorunu vardır Bluetooth'u açmaya çalıştığınızda hata veriyor. Bir de Wi-Fi ve GPS çalışsa da(Wi-Fi için telefonu yeniden başlatmalısınız.) geri kapanmıyor maalesef ki. Bunlar dışında bazen ekranda garip renkler falan beliriyor ama çok da önemli değil. Kamera,Müzik ve Galeri uygulamaları da çalışmıyor, Kamera için CameraIllusion, Galeri için Quickpick ve Müzik için de Meridian uygulamalarını kullanın.

Cyanus Kernel

Cyanus Kernel

Cyanus Kernel 1.6 linki:

 Cyanus Kernel 1.6

Cyanus Kernel 1.9 linki:

Cyanus Kernel 1.9

CWM linki:

 CWM



KURULUM

1) Öncelikle yukarıdaki dosyaları indirin ve SD kartın ana dizinine atın.
2) Telefonu kapatın ve recovery modda yeniden başlatın(Recovery moda girmek için ses açma+home+güç tuşlarına basılı tutun. Recovery modda gezinmek için ses tuşlarını kullanın seçmek için home tuşuna basın.) Apply update from sd card'a basın ve CWM Recovery'yi seçin.
3) CWM'de önce install zip from sd card ve sonra da choose zip from sd card'a basın ve Cyanus 1.9'u seçin.
4) Bittikten sonra reboot system now'a basın.

NOT: Eğer kerneli stock rom veya stock tabanlı bir custom romda kullanmak istiyorsanız CWM'den önce Cyanus 1.6'yı yükleyin ve telefonu yeniden başlatın. Ortam tarama bittikten sonra yeniden recovery'e girip CWM'den Cyanus 1.9'u yükleyip telefonu yeniden başlatın. Hiç bir sorunla karşılaşmazsız.

19 Ocak 2013 Cumartesi

[OYUN][ROOT] Assasin's Creed Altair's Chronicles


Herkes biliyordur zaten Assasin's Creed'i. Oyunumuz Gameloft firması tarafından yapılmıştır. Bildiğiniz gibi görevimiz hedefimizi öldürmek. Tabii bu bu kadar da kolay değil. Bunu yaparken karşımıza savaşçılar, okçular falan çıkıyor. Duvarlara tırmanıp farklı engellerden atlıyoruz. Bazen de karşımıza çok güçlü savşçılar çıkıyor. Play Store'dan kaldırılmıştır. Galaxy Pop Plus'da birkaç bölümde kasmktadır ama oynanmayacak kadar değil, çoğu bölümde kasmıyor zaten. Oyunu oynayabilmek için cihazınızın rootlu oması ve Chainfire 3D  kurulu olmalıdır.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ



DOSYALAR

Apk Dosyası
Data

KURULUM

1) Öncelikle cihazınızı rootlayın ve Chainfire 3D'yi yükleyin
2) Apk ve Data'yı indirip Apk'yi kurun.
3) Data'yı Winrar ile açıp assasinscreed klasörünü SD kartın ana dizininde gameloft klasörüne çıkartın(gameloft adlı bir klasör yoksa siz oluşturun.
4) Chainfire 3D'yi açıp şu ayarları uygulayın: Reduce texture quality ve Reduce texture size'a tik koyun, plugini de Quallcom yapıp oyuna girin.


11 Ocak 2013 Cuma

[OYUN] Team Awesome


4 sıradan insan dünyaya meteor düşmesiyle süper kahraman olurlar ve Team Awesome'ı oluştururlar. Ancak oyunda en başta sadece biriyle oynuyoruz. Diğerleri için altın biriktirmeli ve oyun içindeki storedan satın almalısınız. Oyunumuzun amacı; sürekli koşan kahramanımızı zıplatarak ve uçurarak en yüksek skoru elde etmek. Bunu yaparken de karşımıza bazı engeller de çıkıyor. Bunlar; uzaylılar, robotlar, patlamalar, kediler, trenler, kamyonlar vb. bir çok şey. Bir de yolumuza awesonium ve dulloniom adlı iki taş çıkıyor. Awesonium, mavi renkte ve bize enerji veren bir taş, bunun için awesoniuma ihtiyacımız var. Dulloniom da, kırmızı renkte ve enerjimizi yiyen bir taş, bu yüzden dulloniomlara dikkat etmeliyiz. Play Store'da 0,82$ dır. Bir de free versiyonu mevcuttur. Play Store'da free versiyonunun aksine sadece 1.000'den fazla indirilmiştir(Free versiyonu ise 100.000'den fazla indirilmiştir). Galaxy Pop Plus'da kasmaktadır fakat oynanmayacak kadar da kasmıyor. İlk oyuna girdiğinizde açılması uzun sürecektir, sabırlı olun.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ






Kurup direk oyuna girin.

8 Ocak 2013 Salı

[OYUN] Zombie Highway


Adından da anlaşılacağı üzere bir zombi oyunudur. iPhone'dan Android' geçiş yapmıştır. Oyunun boyutuna göre grafik ve sesler bence gayet iyi. Oyundaki amacımız zombiler ve engellerle dolu bir yolda arabayla gidebildiğimiz kadar gitmek. Tabi ki silahlar da en büyük yardımcımız. Arabamızın üstüne atlayan zombileri silahımızla veya yol üstündeki bir engele çarpturarak arabamızdan düşürüyoruz. Oyunda güçsüz ve güçlü bir çok zombi türü bulunmakta. Play Store'da 0,99$'dan satışa sunulmuş ve 10.000'den fazla indirilmiştir.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ






Apkyi kurup direk oyuna girin.



6 Ocak 2013 Pazar

Soru-Cevap

Arkadaşlar artık bir sorunuz olduğunda buraya yazın. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

4 Ocak 2013 Cuma

[ROM] Stock Rom (S5570IXXLD6) [box.com Linki Eklendi]

Merhaba, sonunda stock rom buldum ve paylaşıyorum.  Romu flashlayınca kernel de stock oluyor ama kies üzerinden ne yazık ki güncellenemiyor. Zaten bu stock rom şu anki en güncel İtalya Firmwarei güncellenirse onu da bulup paylaşmaya çalışacağım. Yüklemek için root gerekmiyor. Ama bunu flashlayınca telefon rootluysa rootu gidiyor. Bir de cihazdaki veriler sıfırlanmıyor.

DOSYALAR

KURULUM

Önce tüm dosyaları indirin ve Kies'ı kurun(Kies yüklü değilken odin cihazı tanımıyor.). Arşiv içindeki dosyaları masaüstüne atın(pit dosyası dışında.) ve Odin'i açın. Odin'i alttaki gibi ayarlayın ve telefonu download moda alıp(telefonu kapatıp ses kısma+orta tuş+güç tuşuna aynı anda basın telefon download modda açıldıktan sonra bir kere ses açma tuşuna basın.) bilgisayara usb kablo ile bağlayın.



Start a basın ve bekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika içinde bitecektir. Aşağıdaki yazıyı gördüğünüzde yükleme bitmiştir artık telefonunuzu bilgisayardan çıkarabilirsiniz. Telefon açılırken Galaxy Mini değil Galaxy Next Turbo yazısı ile açılıyor. Çünkü bu İtalya stock romu ve telefonumuzun adı İtalya'da Galaxy Next Turbo olarak geçiyor. Telefon açıldığında İtalyanca olarak açılıyor yeniden Türkçe yapmak için şu yolu izleyin: Menü>Impostaz.>Lingua e testo>Seleziona lingua>Türkçe'yi seçin.

IRONANDY THEME

Biraz ICS tarzı olan güzel bir tema. Temayı silmek için romu Odin ile yeniden yükleyin.

DOSYALAR


EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

IronAndy 1.3.1













IronAndy 2.2.1















KURULUM

1) Telefonu kapatın ve recovery modda yeniden açın.
2) Önce apply update from sd cardı sonra da cwm i seçin.
3) Cwm menüsünde önce install zip from sd ve choose zip from sd yi seçin sonra da temayı seçin ve yes deyin. Yükleme tamamlanınca reboot system nowa basarak telefonu yeniden başlatın.